IBC Fuarından Blackmagic Design Güncellemesi
Bugün, üzerinde çalıştığımız harika yeni ürünlerimizden ve yeni yazılım güncellemelerimizden bahsetmek istiyorum. Getiğimiz günlerde; yeni ATEM Mini canlı yapım switcher’ini, yeni Blackmagic Video Assist 12G HDR izleme ve kayıt cihazlarını, yeniden tasarlanan Videohub kontrol panellerini, Blackmagic RAW 1.5 ve Blackmagic URSA Broadcast kameraları için önemli bir yazılım güncellemesini duyurduk.

Şimdi her biri hakkında daha ayrıntılı bilgi sunmak istiyorum.
ATEM Mini ile Tanışın
Yeni ATEM Mini; YouTube canlı yayını ve Skype üzerinden iş sunumları için özel tasarlanmış, yeni ve uygun fiyatlı bir canlı yapım switcher’idir.
ATEM Mini’yi bağlayarak ve 4 adet yüksek kalite HDMI video kamera girişi arasında canlı anahtarlama yaparak, profesyonel programları hızlıca oluşturabilirsiniz. PowerPoint slaytları sunmak veya bir oyun konsolu eklemek için bir bilgisayara bile bağlamanız mümkün. ATEM Mini’nin bir internet kamerası gibi çalışan bir USB çıkışı var yani, internet üzerinden canlı yayın için her video yazılımına bağlayabilirsiniz. Ayrıca, projektörler için HDMI video çıkışı bile var.
Yüksek kalite işler yapması için ATEM Mini’de gizli olan dahili yayın özellikleri bile var! Heyecan veren resim içinde resim efektleri oluşturmanıza imkan tanıyan ve canlı yorumlar için mükemmel olan, dahili bir DVE var. Ayrıca tonlarca video efekti de var! Doğrudan geçiş türleri arasından seçebilir veya erime, renge daldırma ya da sıkıştırma ve itme gibi, heyecan veren geçişler ilave edebilirsiniz. DVE veya diğer adıyla dijital video efekt işlemcisi ayrıca, kontrol paneli üzerindeki butonlarla, özel resim içinde reesim efektleri ilave etmenizi mümkün kılıyor. 20 adede kadar yazı veya grafik için kullanabileceğiniz, bir sabit görüntü galerisi bile var.
ATEM Mini; dünyanın en uygun fiyatlı, yüksek kaliteli ve kullanımı en kolay, canlı yapım switcher’idir.
Canlı söyleşilerden tutun eSpor müsabakalarına, öğretim ve eğitim videolarına, iş sunumlarına kadar her şeyi ve daha nicesini, internet üzerinden yayınlamak için mükemmeldir!
Daha Fazla Bilgi

Yeni Blackmagic Video Assist 12G HDR
Ayrıca, popüler kombine izleme ve kayıt çözümlerimizin yeni modelleri olan Blackmagic Video Assist 12G HDR’yi de duyurduk. Bu yeni modeller; daha parlak HDR ekranlar, dahili skoplar, geliştirilmiş bataryalar, 12G-SDI, iyileştirilmiş odak yardımı araçları, 3D LUT’lar ve desteklenen kameralardan yerel Blackmagic RAW kayıt özelliği sunar!
5 inç ve 7 inç modellerin her ikisinde 12G-SDI ve HDMI 2.0 ile, hemen hemen her cihazdan 2160p60’a kadar tüm formatlarda kayıt için destek sunar. LCD ekranı şimdi süper parlak 2500nit yeni bir ekrandır ve çoğu tüketici kameralarında bulunan küçücük ekranlardan çok daha büyüktür. Ayrıca Video Assist, profesyonel odak yardımı araçları ve kayıt için daha iyi kalitede dosya formatları sunar.
Hangi kurgulama yazılımını kullandığınıza bakmaksızın, Video Assist hepsiyle çalışmanızı sağlar çünkü; desteklenen kameralardan ProRes, DNx ve Blackmagic RAW formatlarında kayıt yapabilirsiniz.
Video Assist, yaygın olarak kullanılan SD kart medya kullandığı için, bulması kolay flaş bellek kartlarına kaydedebilirsiniz. Dosyaları, standart CFast kartları üzerine uzun kayıtların yapılmasını sağlayacak kadar küçüktürler. Daha büyük olan 7 inçlik Video Assist 12G modelinin, kayıt esnasında bile dolu kartları değiştirebilmeniz için 2 adet SD kart yuvası vardır.
Böylece, kaydı hiç bir zaman durdurmanıza gerek yoktur! Hatta, büyük harici USB flaş disklere kayıt yapmanız için, takmanıza yarayan bir USB-C genişletme portu bile var. USB sürücüyü bilgisayarınıza takın ve kurgulamaya başlayın!
Yeni tasarım ayrıca, iyileştirilmiş bataryaları da içerir ve iki adet standart Sony L-Seri bataryayı destekler. Bunun anlamı; Blackmagic Video Assist 12G’nin inanılmaz derecede çok yönlü olduğu ve yeni nesil dijital sinema çekimleri, canlı yapım mastering işlemi ve yayın testi ve ölçümü için, mükemmel bir çözüm olduğudur!
Daha Fazla Bilgi

Yeni Videohub Donamım Kontrol Panelleri
IBC fuarında ayrıca; yeniden tasarlanmış, iki adet donanım kontrol panelimiz Videohub Smart Control Pro ve Videohub Master Control Pro ürünlerimizi duyurduk. Bunlar, tesisinizin herhangi bir yerinden Videohub yönlendiricileri üzerinden kesişme noktalarını değiştirmenize olanak verir. Bu yeni nesil Videohub yönlendirici donanım kontrol panelleri, çok daha zarif ve hoş olan bir işlenmiş metal tasarımın yanı sıra, güncellenmiş RGB butonlar içerir!
Videohub Master Control Pro; tüm yönlendirici kaynaklarınız ve varış noktalarınız arasında kaydırarak hareket etmenize yarayan bir döner düğme ve dahili LCD ekran içerirken, Videohub Smart Control Pro ise, butonlara basıldığında kaynağı anında seçen, 48 adet RGB aydınlatmalı buton içerir.
Bu yeni kontrol panelleri, devasa 288 x 288 Videohub yönlendiricilerinin kontrolünü çok kolaylaştırıyor. Videohub Master Control Pro ile Videohub Smart Control Pro panellerinin her ikisi, Kasım ayında, US$695 dolar fiyatla satışa hazır olacaktır.
Daha Fazla Bilgi

Yeni Blackmagic RAW 1.5
Blackmagic RAW 1.5; şimdi Mac, Windows ve Linux için Blackmagic RAW Speed Test’in platformlar arası versiyonunu ilave eder. Blackmagic RAW Speed Test; sisteminizdeki tam çözünürlüklü Blackmagic RAW karelerinin kod çözüm işlemlerinin hızını test etmeye yarayan bir CPU ve GPU değerlendirme aracıdır. Doğru ve gerçekçi sonuçlar elde etmeniz için, birçok CPU işlemci çekirdeği ve GPU’lar otomatik olarak tespit edilir ve test esnasında kullanılır. Sonuçlar, okunması kolay bir tabloda görüntülenir ve desteklenen tüm çözünürlüklerde, bilgisayarınızın saniyede kaç karenin kod çözüm işlemini yapabildiğini gösterir.
Bunlara ek olarak, Blackmagic RAW 1.5, yerel Blackmagic RAW dosyalarını Adobe Premiere ve Avid Media Composer’de kurgulamak için destek ilave eden eklentiler de içerir.
Yeni eklentiler, kurgucuların Blackmagic RAW ile doğrudan çalışmalarına olanak vererek, dosyaların yeniden kodlanmasına gereksinim bırakmaz. Bu sayede, kameranın orijinal Blackmagic RAW dosyaları, iş akışının tamamında kullanılabilir. Bu eklentiler; RAW kalitesini başka video formatlarından daha hızlı ve kullanımı daha kolay olan; küçük, modern, GPU ve CPU hızlandırılmış dosyalara taşır.
Hepsinden iyisi de projeler Premiere Pro veya Media Composer’den DaVinci Resolve’ye renk düzeltme için taşındığında, kamera RAW metadata ve görüntü kalitesinin hepsinin muhafaza edilmesidir.
Hemen İndirin

Devasa URSA Broadcast Güncellemesi
Blackmagic URSA Broadcast kameraları için önemli bir yazılım güncellemesini de duyurduk. Bu güncelleme Blackmagic RAW desteğini ilave etmenin eşliğinde, geliştirilmiş görüntü kalitesi için yepyeni bir görüntü işleme iş akışı da sunar. Ayrıca; bu güncellemede daha iyi mercek kontrolü, yenilenmiş ekran üstü kullanıcı kontrolleri ve çok daha fazlası bulunuyor.
Blackmagic Camera 6.7 güncellemesindeki en önemli gelişmelerden bir tanesi; URSA Broadcast kameralarında sensör tepkisini büyük ölçüde geliştiren yeni bir de-mosaic algoritmasıdır. Bu özellik, çok daha iyi renk doğruluğu ve daha temiz görüntüler sunuyor.
Blackmagic RAW desteğine ilişkin; kameranın görüntüleri nasıl gördüğünü Blackmagic RAW’ın algılayabilmesi için, mühendislerimiz URSA Broadcast’ta kullanılan görüntü sensörüne özel bir sensör profili oluşturmuştur. Blackmagic RAW; RAW formatının görüntü kalitesini, geleneksel video formatlarının kullanım kolaylığı, hızı ve dosya büyüklükleriyle birleştirir. Gürültü idaresi, sensör ayrımlama ve kenar tekrar-yapılandırma algoritmaları; yüksek kaliteli, görsel olarak kayıpsız görüntülerin oluşturulmasında kullanılır. Ayrıca, dosyalar küçüktür ve tüm işlemlerin GPU ve CPU hızlandırılmış olması, onları kullanımı hızlı ve kolay yapar.
URSA Broadcast için olan bu yeni yazılım güncellemesi, Blackmagic Design internet sitesinden Kasım ayından itibaren indirilmeye hazır olacaktır.

Bu güncellemeleri faydalı bulmanızı umuyoruz. Elimizden geldiğince sizlere mümkün olduğunca fazla yaratıcı seçenekler ve araçlar sunmak için özenle çalıştık. Bu ürünlerle neler oluşturacağınızı görmek için sabırla bekleyeceğiz.
Grant Petty
Blackmagic Design
Bu elektronik postada yayınlanan tüm içeriğin telif hakkı
Blackmagic Design Pty. Ltd. şirketine aittir. 2019, tüm hakları saklıdır.
Tüm ticari markalar kendi ilgili sahiplerinin mülkiyetidir.